Kamila
|
24. března 2014, 13:05
Dobrý den pane doktrore,
chtěla jsem se zeptat na produkt Shirataki - těstoviny z konjacové moučky, píše se 0kcl, 0g tuk, 0g sacharidů. Mám je z jednoho slovenského webu. Ještě jsem je zatím nezkusila, ale ptám se zda, se mohou při 1. fázi.
Dále se dotaz týká proteinového chleba, nemám k dispozici troubu, ale mám možnost si to u kamarádky upéct. Mohu si pak dva kousky dát např.na týden do mrazáku? (pokud ano, lze i jiné výrobky?) Na příbalových informací je: určeno k přímé spotřebě. Když si připravím např. Parmentier večer a budu ho mít k obědu druhý den.. problém není předpokládám. Jsou to banální otázky, ale raději se zeptám, tak se nečertěte :-)
A pokud bude ještě čas na poslední otázku: Nerozumím stále v informacích - nutriční hodnoty výrobky : jsou uvedeny sacharidy a z toho cukry. Když budu cucat bonbon, který je prodáván bez cukru (nutriční hodnoty jsou např. 2,6 g sacharidu a 0g cukru, u žvýkaček je to to samé) Teoreticky mohu vycucat kolik chci bonbonu a žvýkaček ? Asi mi to hlava nebere, budu si to musit "vyguglit" :-) budu mít špeky na zadku ze sacharidů nebo z cukru? Aby tělo fungovalo v tzv. ketoze, je třeba snížit příjem sacharidů. Někde níže jsem četla jeden dotaz kolik se může přijmout cca za den gramů sacharidů a taky se tam paní ptala na ty bonbony a žvykačky. Díky za trpělivost čtením mého dotazu. Pěkný den
No vy jste to zmastila všechno dohromady...¨
ad Shirataki) Nízkokalorických nudlí je spousta, většina Made in China. My potřebujeme kvalitní produkt, bez těžkých kovů, s garantovaným složením, atd. Testujeme jedny nudle, co jsou vyráběné v Japonsku a zatím se to jeví velmi dobře. Neumím posoudit konkrétní přípravek, o kterém píšete, protože ho neznám.
ad Proteinový chleba) Lze jej upéct a dát na mrazák, jako běžné pečivo. Není to žádná výživová hitparáda, ale budiž.
ad Parmentier) Ano, lze připravit na druhý den.
ad Sacharidy) To je na přednášku z biochemie. Obecně platí, že cukry nám vadí podstatně víc než sacharidy. Neznamená to ale, že budete žvýkat 500 bonbónů za dopoledne. Bonbón je odpornost, kterou obecně k ničemu nepotřebujete, ať už v ní cukry jsou nebo nejsou. dr. Ryc