Jana
|
11. srpna 2013, 10:54
Dobrý den, pane doktore.
Na výrobcích jsou uvedeny informace o množství "asimilovatelných sacharidů" a "cukrů". Dále se uvádí, že by množství zkonzumovaných sacharidů nemělo překročit 50 g za den a já nevím, které z těchto dvou čísel započítávat.
Jde mi o to, že u některých výrobků (tyčinky, špagety atd.) doporučujete konzumaci maximálně obden a v sortimentu je zařazeno několik nových výrobků a já si nejsem jistá, jak často je možné konkrétní výrobek zařadit do jídelníčku. Můžete mi napsat, který z těchto dvou údajů (sacharidy, cukry) je to číslo, podle kterého bych měla orientovat?
Děkuji za odpověď. JB
Pokud to začnete počítat, tak se (dříve či později) zblázníte. Celý program je koncipován tak, aby klient, který ho dodržuje, nemusel počítat vůbec nic. To jest aby konzumoval naše proteinové přípravky + povolené druhy zeleniny a hublo mu to samo. Problém není zdaleka jen v sacharidech či cukrech, ale také v tucích a výsledné kalorické náloži... Problém je, že se ty chyby sčítají a v určitý okamžik přesáhnou kritickou mez a proces redukce se zastaví... Špagety a parmentier jsou složením dost "bohaté", proto se s nimi musí v přísnější fázi redukce hodně opatrně. Naším cílem je naučit klienta, aby vypozoroval, která opakovaná dietní chyba ho vede spolehlivě k nabírání váhy. A té se musí vyvarovat. Lepit si na ledničku plakáty s kalorickou hodnotou jídel může jen neurotik nebo člověk prostý duchem. Je to něco jako odvykat pedofila jeho chtíči tím, že mu po bytě vylepíme plakáty s nahými dětmi. Naivita takového postupu mi přijde dosti zřejmá. Jeho protagonisté jsou obvykle latentní pedofilové . dr. Ryc