N/A
|
26. ledna 2015, 11:08
Dobrý den,
psala jsem Vám už níže ohledně použití té jedné lžíce olivového oleje a budu ho používat tedy pouze do salátů. Zajímalo by mě však proč se to nemůže resp. nedoporučujete použít pod to maso nebo na mírné smažení omelet? Na jakém oleji tedy v budoucnu doporučujete osmahnout maso? Něco jsem slyšela, že slunečnicový nebo kokosový olej není dobrý, že když už tak, tak nejlepší na tepelnou úpravu je řepkový. A doporučoval by jste po skončení "diety" používat nadále tu jednu pol. lžíci oleje nebo ji můžeme nahradit něčím jiným (např. ořechy).
To je na přednášku... zkusím stručně. Během diety se všechno načítá. Je to jako při nákupu v supermarketu. Všechno, co do košíku hodíte, se u kasy načte. Proto to omezení ve vztahu k oleji do salátů.
Po dietě je nejlépe kvalitní oleje ( "panenské", z prvního lisování za studena) mezi sebou střídat a co nejméně je degradovat smažením. Ořechový, olivový, pupalkový, do salátů vše OK. Jsou zdrojem omegakyselin. dr. Ryc