Lehká rybička provoněná bylinkami udělaná na pánvi.
Rybka na fotce je čerstvý amur, je ale možné tento recept aplikovat na různé druhy ryb.
-
S rýží je vhodný jako pravé jídlo do 3. etapy.
-
Bez rýže či jiné přílohy je vhodný již od 1. etapy.
Ingredience:
Cca 150g ryby amur
Bylinky (např. oregáno nebo tymián, nejlépe čerstvé)
1x citrón
1 lžíce olivového oleje
Rýže (max. 1 kopeček)
Pepř, sůl
-
V osolené vodě začneme vařit rýži.
-
Rozehřejeme na pánvi olej, poté přidáme nejprve bylinky a pak rybu. Bylinkami nešetříme, rybička by měla být zlehka obalená, jak je vidět na fotce.
-
Rybku osmažíme z obou stran a hojně pokapeme citronem. Díky citrónu nebude ryba cítit rybinou a bude krásně vonět po bylinkách.